szervezok@jatebajnoksag.hu

PÁL IMRE FAIR PLAY EDDIGI NYERTESEI


"...a futball csak játék, és ha veszít a csapatod,
attól még nem kell dühöngő őrültté válni..."
Nick Hornby: Fociláz (ford.: M. Nagy Miklós)

2008.11.09.

Öt év telt el azóta, hogy a Hökkentő – a szegedi hallgatók lapja - elveszítette legendás újságíróját, sportrovatának egykori főszerkesztőjét, Pál Imrét. „Pál Imre diákújságíró volt itt Szegeden, egyetemistaként dolgozott a Hökkentő lapjánál. Azt gondolom, hogy meghatározó alakja volt akkoriban a diákújságírásnak. Tényfeltáró riportjával megnyerte a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület díját. 27 éves korában egy súlyos betegség támadta meg. Akkor az orvosok azt mondták, fél év van még hátra az életéből, de ő az akaraterejével és a hitével két évig ki tudta cselezni a halált, azonban 2004-ben, 29 évesen elhunyt.” – emlékezett vissza Haág Zalán István, a Bölcső c. egyetemi lap felelős kiadója. Imi imádta a focit, játék közben mindig a sportszerűségre törekedett. 2005-ben barátai ezért gondolták úgy, hogy méltó megemlékezés lenne róla, ha minden évben átadnák a Pál Imre Fair Play-díjat, melyet a JATE Kispályás Labdarúgó Bajnokság legsportszerűbb csapata kapja.

Bővebben...

ALAPÍTÓ NYILATKOZAT

Mi, alulírott szegedi egyetemi civil szervezetek képviselői, szervezeteink alapító okiratainak szellemében,  továbbá a Szegedi Tudományegyetem hallgatói, sport és kulturális hagyományainak megőrzése és ápolása céljából,  továbbá emléket állítva Pál Imre az egyetem egykori hallgatója, az egyetemi bajnokságban példaadóan sportszerűen játszó labdarúgó, későbbi sportújságíró emlékének a mai napon közös, megmásíthatatlan akaratunkkal TÉGY AZ ERŐSZAK ELLEN – PÁL IMRE FAIR PLAY DÍJ címmel mozgalmat indítunk.

Minden év májusában és decemberében nyilvános szavazást szervezünk, melyben részt vehet a Szegedi Tudományegyetem minden egyetemi polgára: oktatók, nem oktató dolgozók és hallgatók egyaránt. Minden egyetemi polgárnak egy szavazata van. A szavazás tárgya eldönteni:

Melyik csapat a szegedi Kispályás Egyetemi Labdarúgó Bajnokság legsportszerűbb csapata?

A szavazás többségi elven dönti el, hogy mely csapatok kerülnek fel a jelölőlistára. A legtöbb jelölést kapott csapatot a mozgalom kezdeményezői és védnökei megerősítő vizsgálatnak vetik alá. A megerősítő vizsgálat eredményének ismeretében ünnepélyes keretek között kihirdetésre kerül az adott naptári év PÁL IMRE FAIR PLAY DÍJ kitüntetettje.

A kitüntetett csapat a mozgalom kezdeményezői és védnökei által képviselt szervezetek felajánlásait kapja ajándékként a díjhoz.

A mozgalomhoz szervezet és magánszemély ezen alapító nyilatkozat elfogadása mellett egyaránt csatlakozhat eszmei, erkölcsi és anyagi támogatással egyaránt.

Bővebben...

Pályabeosztás:

Pályabeosztás

 

Támogatók:

iKron Kft.

SZTE ajándékbolt